Import a Casablanca DVD using MM ?

The Ins and Outs of it.

Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby Charles » Mon Nov 04, 2013 10:16 am

I've a Arabesk created DVD which will only play in Media Manager in Ksebara its No Disc in Drive or No Files Found so can i import to a empty project using MM
Regards
Charles
Charles
 
Posts: 243
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:10 pm
Location: Cumbria UK
Casablanca Unit: S6000 Effects 1,2,3,5,7,8 Blue Box World,
Arabesk 6.0a , Bogart 5.5c Disc Transfer 1.2

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby Charles » Fri Nov 08, 2013 12:45 pm

Going to answer my own question,first put said disc in drive change to MM select Archives then select (OPT) and you have a range of options number 2 is import from DVD which it does but can find no way to export to the Bogart side.
Regards
Charles
Charles
 
Posts: 243
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:10 pm
Location: Cumbria UK
Casablanca Unit: S6000 Effects 1,2,3,5,7,8 Blue Box World,
Arabesk 6.0a , Bogart 5.5c Disc Transfer 1.2

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby MichaelD » Sun Nov 10, 2013 8:55 am

You should be able to use Archives (on the main menu) in Bogart to transfer the footage out of MM and into your project (check the films audio carefully after import).
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby Charles » Sun Nov 10, 2013 9:45 am

Thanks Michael why you're browsing any reason when importing a Arabesk DVD in the Bogart side it only imports 23 minutes of a 27 minute film does the same in MM it's a NTSC disc but the 23 minutes plays no problem
Regards
Charles
Charles
 
Posts: 243
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:10 pm
Location: Cumbria UK
Casablanca Unit: S6000 Effects 1,2,3,5,7,8 Blue Box World,
Arabesk 6.0a , Bogart 5.5c Disc Transfer 1.2

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby MichaelD » Wed Nov 13, 2013 10:00 am

Sorry no . . . does the 27 mins play on your DVD player ?
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby Charles » Wed Nov 13, 2013 11:16 am

Yes but have progressed imported the disc into MM from Bogart then went to Archives and it again only showed 23 minutes but selected import waited till imported but this time it showed 23 min and a 4 min scene which was the missing part don't ask how but now have the full film
Regards
Charles
Charles
 
Posts: 243
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:10 pm
Location: Cumbria UK
Casablanca Unit: S6000 Effects 1,2,3,5,7,8 Blue Box World,
Arabesk 6.0a , Bogart 5.5c Disc Transfer 1.2

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby MichaelD » Thu Nov 14, 2013 2:56 am

Must have been a 2Gb / 4Gb file issue - thought that was to do with the format of the hard drive (as in FAT 32/ NTFS etc) so still not sure why "it" did that . . .
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby Charles » Thu Nov 14, 2013 4:49 am

It was the internal drive of the 6k. How would i find out how that drive was formatted? and what should it be formatted as?
Regards
Charles
Charles
 
Posts: 243
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:10 pm
Location: Cumbria UK
Casablanca Unit: S6000 Effects 1,2,3,5,7,8 Blue Box World,
Arabesk 6.0a , Bogart 5.5c Disc Transfer 1.2

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby MichaelD » Thu Nov 14, 2013 5:02 am

That's why I'm not sure of the actual issue - you normally get that on 'external' drives, didn't think the internal one would have that issue . . .
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Re: Import a Casablanca DVD using MM ?

Postby Charles » Thu Nov 14, 2013 5:49 am

One thing that did surprise me was the fact the disc was NTSC and we're Pal yet the disc played ok in MM and also played from the scene bin is Bogart now converting between formats i don't think so but why did it play?
Regards
Charles
Charles
 
Posts: 243
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:10 pm
Location: Cumbria UK
Casablanca Unit: S6000 Effects 1,2,3,5,7,8 Blue Box World,
Arabesk 6.0a , Bogart 5.5c Disc Transfer 1.2

Next

Return to Media Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron