CB Paint soon???

Motion effects, video paint and graphics package

Re: CB Paint soon???

Postby CKNewman » Mon Oct 19, 2009 4:38 am

Paul,

I've never seen any discussion on 8 or 16 bit programs. Even the Avio was based on a Pentium processor which is 32-bit. Are you referring to the program code or the color value being 4:2:2 or 4:4:4 :?:
Craig Newman
CKNewman
 
Posts: 556
Joined: Tue Mar 25, 2008 2:56 am
Location: Boston, MA
Casablanca Unit: Bogart for Windows 8.4, Arabesk 7, Sentry Backup, Power Key; Kron Plus SE 8.3, Avio DV SE 3.6, most Generation 2 software except for CB Paint, Columbus, titling add-ons, and graphics symbols.

Re: CB Paint soon???

Postby PaulBusta » Mon Oct 19, 2009 7:28 pm

The program code. The higher the program bit rate the more complex the program code and thus the higher quality effect. The 64 bit AfterEffects programs are actually rendered at sub pixel levels and are outstanding. The jump to 16 bit programs for us would be like the difference between night and day and would keep us happy for many years and would bring us up to entry level professional. CB Paint was done by a professional program house so it only stands to reason it was done at 16 bit, their TV Paint is probably 32 bit. They probably don't want to invest all the time into rewriting CB Paint because it's such a complex code writing undertaking for so few users. The one effect (can't remember which one right now) on the MS German site described it as "16 bit High Quality". So what have we been getting all these years, chopped liver. :lol: :lol:
Paul Busta

P.A.B. Digital Video Productions
S4000Pro & Bogart V2.1e OS with much software.
Casablanca user since 1997.
PaulBusta
 
Posts: 301
Joined: Sat Apr 05, 2008 7:52 am
Location: Roseville, MN
Casablanca Unit: S4000Pro & Bogart V2.1e OS, with much software.

Re: CB Paint soon???

Postby ChrisStone » Tue Oct 20, 2009 5:36 am

Ultimate Spice Box HD is 16 bit.
Chris Stone
Etched In Stone Video Productions
Renommee + SE9, All software, Panasonic AF100 Panasonic AG-160,
Adobe Production Suite CS6
Member # 5
ChrisStone
 
Posts: 304
Joined: Mon Mar 24, 2008 7:51 pm
Location: Metro Atlanta
Casablanca Unit: Renommee Plus w/SE8 and all software

Re: CB Paint soon???

Postby PaulBusta » Tue Oct 20, 2009 4:51 pm

That's it...thanks Chris.
Paul Busta

P.A.B. Digital Video Productions
S4000Pro & Bogart V2.1e OS with much software.
Casablanca user since 1997.
PaulBusta
 
Posts: 301
Joined: Sat Apr 05, 2008 7:52 am
Location: Roseville, MN
Casablanca Unit: S4000Pro & Bogart V2.1e OS, with much software.

Previous

Return to CB Paint

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron