Arabesk 5 PAL

Disc authoring in your Casablanca

Arabesk 5 PAL

Postby Alan » Mon Sep 26, 2011 4:53 am

I've just fitted a Blueray writer to my S4000pro and produced my first BD discs.

This is the result.

BD recording at high data rate will play on BD player with jerks at
about quarter second intervals when there is lots of motion. Its a
sailing film. This disc is not recognized by the Media Player.

BD recording at highest date rate is not recognized by the BD player but
will play on Media player. In parts where there is lots of motion the
picture starts to distort at the top quarter of the screen. It begins to lean over.

A ten minute video takes about two and a half hours to render.

The BD player has the latest firmware installed. Its the Sony BDP S760.

The writer is the LG BH10 I'm on Bogart SE4. 1f

How are others getting on with BD production?

Alan. Looking out of my window on a beautiful warm sunny early autumn day here in the UK.
Alan
 
Posts: 155
Joined: Mon Mar 31, 2008 11:52 am
Casablanca Unit: S 4000 Pro. Cannon XH A1. Cannon XL2. Cannon XM1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby LouBruno » Mon Sep 26, 2011 3:30 pm

Alan: In PAL land it is advised by the developers on the German language forum to DELETE any prior version of ARABESK 4 and below and add only ARABESK 5.

NOW: In ARABESK 5 PAL, choose DATARATE: HIGH and RENDERING: NORMAl You can even get away with RENDERING: FAST-so experiment with that. The use of DATARATE: MAX and RENDERING: INTENSIVE is to be used for downconversions to SD from the HD ARABESK project. Using MAX for regular DVD's produces a higher bit rate that many Blu-ray players ( PS3) will not read as it out of specs.
LOU BRUNO

Gocycle@optonline.net
LouBruno
 
Posts: 5202
Joined: Mon Mar 24, 2008 5:49 pm
Location: Long Island New York
Casablanca Unit: KARAT, STUDIO ULTRA and the S6000 with Blu-ray with ALL SOFTWARE, Cassie Travel Laptop PRO- Bogart Windows, MSI APACHE PROGE72VR laptop with BOGART and all Current BOGART & Arabesk. GLIDECAM HD-2000, THE FLIP MINO personal HD web-style cameras-Gen 3, Two I-Pods 4G/HD recording, I-Pad 4,

SONY PXW-X70 AVCHD and XAVC 50Mb. SONY FDR-53 4K, SONY HXR-HMC2500
, SONY FDR AX-700 HDR 4K video camera, GoPro HD2&3, SONY HDR-CX150 small HD pocket camera, Two Samsung BD D5700 Blu-ray players.
TWO SONY HDV decks, JVC DT-V20L1 HDV monitor, All Music2Hues and Digital Hotcakes, Nikon D-80 still camera, NIKON D7100 HDSLR 18-300mm lens, 7 professional bicycles, two camels and a donkey :-) ........ Gocycle@optonline.net

Re: Arabesk 5 PAL

Postby Alan » Tue Sep 27, 2011 9:47 am

Thanks Lou,

I'll check this out. I've ordered some rewriteable BD discs, and I'll wait for these before I do anymore experiments.

Alan.
Alan
 
Posts: 155
Joined: Mon Mar 31, 2008 11:52 am
Casablanca Unit: S 4000 Pro. Cannon XH A1. Cannon XL2. Cannon XM1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby Alan » Tue Sep 27, 2011 10:01 am

Hi Lou,

I see the German site suggests taking Arabesk 4 off before installing 5. I've just taken 5 off and there is no sign of 4 behind it. So it looks as if 5 deletes 4 as 5 is installed. Anyway I'll see if that helps.

Alan.
Alan
 
Posts: 155
Joined: Mon Mar 31, 2008 11:52 am
Casablanca Unit: S 4000 Pro. Cannon XH A1. Cannon XL2. Cannon XM1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby MichaelD » Thu Sep 29, 2011 1:19 am

Hi Alan, it does but some have managed to re-load v4 back on without removing v5 and this does give an issue.
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby Alan » Thu Sep 29, 2011 1:55 am

Hi Michael, thanks for the warning. Alan.
Alan
 
Posts: 155
Joined: Mon Mar 31, 2008 11:52 am
Casablanca Unit: S 4000 Pro. Cannon XH A1. Cannon XL2. Cannon XM1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby MichaelD » Thu Sep 29, 2011 7:25 am

That's ok - load anything under Arabesk v4 on a Bogart machine and you get more than an issue.

Instead your machine gets a holiday at the repair shop and you get to pay for it. :shock:

SO, do not load Arabesk v1, v2 or v3 !
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby Alan » Thu Sep 29, 2011 12:55 pm

Rather than make more coasters with Arabesk 5 I've gone back to Vegas video and produced a nice BlueRay disc that plays perfectly on my BD player. It plays in Media Manager without sound. It took about 45 min to produce a 10 min video. The date rater goes up to over 32mbps. which is probably higher than that with Arabesk 5.

I do a story board back up from the S4000 to my external drive then reconnect the drive to my PC then import to Vegas Video time line and render to make the movie.

How are others getting on with Arabesk 5 HD? Can we expect an update soon to sort out problems?

Alan
Alan
 
Posts: 155
Joined: Mon Mar 31, 2008 11:52 am
Casablanca Unit: S 4000 Pro. Cannon XH A1. Cannon XL2. Cannon XM1.

Re: Arabesk 5 PAL

Postby Macromax » Wed Nov 23, 2011 2:32 am

All Arabesk 5.0a is good at wasting a lot of time and making coasters. No matter what I have tried HD and DVD I am yet to make a sucessfull disk. Doing a beta test, before release might be a good idea.
Macromax
 
Posts: 28
Joined: Mon Apr 07, 2008 7:25 pm
Location: Narara NSW 2250. Australia
Casablanca Unit: S4000 Pro, Bogart 4.5c, Arabesk 5.3, Hard disk BU 1.6, Effects packs 1 to 8

Re: Arabesk 5 PAL

Postby MichaelD » Wed Nov 23, 2011 6:37 am

I can't say that it's fault free (I like to call it sticky) and we've only received one update so far (from v5 to v5.a a minor fix) but on the whole I'm finding it ok and working well.
MichaelD
 
Posts: 597
Joined: Wed Apr 02, 2008 8:05 am
Location: London, England.
Casablanca Unit: Saphir B4W v9, S4000 Pro Bogart v9, Arabesk v7, Render Booster, Canon HF100, Prestige SE v9.1.

Next

Return to Arabesk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests